[6] Dick Visser

Ik ben Dick Visser, 59 jaar en in het dagelijks leven adviseur strategie en beleid bij woningstichting Het Grootslag. De favoriete thema’s waarmee ik me mee bezig hou, zijn maatschappelijke onderwerpen als wonen met zorg, welzijn en duurzaamheid. Het zal ermee te maken hebben dat deze onderwerpen zo’n grote betekenis hebben voor onze toekomst. Onderwerpen ook die stuk voor stuk over mensen gaan. Dat is waarom ik PvdA-er ben. De thema’s en prioriteiten veranderen weliswaar in de loop van de jaren, maar het gaat altijd eerst om de positie en de belangen van mensen.

Naast mijn werk wordt een belangrijk deel van mijn vrije tijd opgeslokt door het voorzitterschap van een tennis- en padelvereniging. Met Astrid Streumer vorm ik het ombudsteam van de PvdA in de gemeente Medemblik. We worden vooral ingeschakeld door inwoners bij problemen met zorginstellingen en de gemeente. Het geeft ons een goed beeld van de dienstverlening van onze gemeente. En het moet gezegd, daaraan valt nog wel wat te verbeteren. Bij de kwesties waarin we worden ingeschakeld valt me de benadering van de gemeente het meeste op; alsof de inwoners er voor de gemeente zijn en niet andersom.

Het allerleukste dat ik in mijn vrije tijd doe, is vrijwilligerswerk voor esdege-reigersdaal. Ik ben vrijwilliger van Joeri. Joeri is een hele leuke en vrolijke jongeman met het syndroom van down. Voorde goede orde, ik ben degene met de rode sjaal…