[7] Els Meester-Hogkamer

Dag beste Medemblikker,
Hoewel ik in Amsterdam geboren ben voel ik mij echt een Medemblikker. Ik woon sinds mijn huwelijk in 1971 in onze gemeente, dus dan mag dat ook wel, toch. Behalve dat ik een heerlijk gezin heb mogen bestieren heb ik ook een lange carrière in het ziekenhuis gehad. De laatste 10 jaar van mijn bijna 70-jarig bestaan besteed ik veel tijd aan vrijwilligerswerk, maar geniet ik ook van vakanties.
Ik sta op plaats 7 op de kandidatenlijst, dat betekent: niet persé in de raad, maar wel heel betrokken bij de stad. Sinds twee jaar ben ik, behalve secretaris, ook lid van de commissie Samenleving voor de afdeling Medemblik van de Partij van de Arbeid. Daar gaat mijn belangstelling dan ook vooral naar uit: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen, dat zorgvraag en -aanbod elkaar vinden en aansluiten, dat zelfstandig blijven en eigen regie kunnen voeren vanzelfsprekend zijn. Hoe belangrijk is het niet dat juist het voorkomen van problemen onze aandacht heeft: kinderen de gelegenheid geven om te sporten, ouderen een leeftijdbestendige woning en woonomgeving bieden. Leefbaarheid in de kernen, niet alleen op hoogtijdagen maar ook in het dagelijkse leven elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn voor elkaar, iedereen telt mee, dat is voor mij belangrijk.
Els Meester-Hogkamer