Jozefschool Medemblik kan gaan bouwen!

Door Dirk Kuipers op 7 juli 2017

In de raadsvergadering van donderdag 6 juli heeft een meerderheid van de Raad ingestemd met het verlenen van een krediet voor de tijdelijke uitbreiding van de Jozefschool in Medemblik. Dit betekent dat een groep niet bij een andere school ondergebracht hoeft te worden.

Het was nog even spannend of het voorstel de eindstreep zou halen. Bij het behandelen van het ‘ Integraal Huisvestingsplan’ dienden de fracties van PWF en GroenLinks een amendement in. De wijziging in de tekst hield in dat het wenselijk is dat een groep gaat verhuizen als er ruimtegebrek op de eigen locatie is. De fracties van BAMM, VVD (uitgezonderd Jack Stam) en D66 steunden het amendement.

Woordvoerder Bert de Jong gaf goed onderbouwd aan welke nadelen er zitten aan een tijdelijke verhuizing van een groep naar een andere locatie. De kinderen moeten gedurende een periode van minimaal vijf jaar naar een andere school; het geeft veel onrust bij de leerlingen, ouders en leerkrachten. Ouders hebben bewust voor de Jozefschool gekozen en niet voor een andere school op een andere locatie.

In een gesprek met de directeur van de Jozefschool gaf deze ook duidelijk aan dat verhuizing van een groep naar een andere school geen optie is die hij zal omarmen.

Rust, reinheid en regelmaat, daar gedijen leerlingen het beste in. Het is beter voor hun ontwikkeling als alle leerlingen van de Jozefschool op hun eigen school onderwijs kunnen blijven volgen.

Dirk Kuipers

Dirk Kuipers

Mijn naam is Dirk Kuipers, 61 lentes jong en woonachtig in Medemblik Naast mijn werk als raadslid voor de PvdA ben ik  leraar Nederlands op het Oscar Romero in Hoorn. In 2002 ben ik begonnen als raadslid , waarna ik in de periode van 2010- 2014 de functie van wethouder heb mogen bekleden. Landelijk is

Meer over Dirk Kuipers