Door Bert de Jong op 6 december 2014

PvdA Medemblik: Uw zorg is ook ónze zorg

Via deze column zal ik me niet richten tot andere partijen, maar juist tot ú!

We staan aan de vooravond van een aantal ingrijpende veranderingen: Gemeenten krijgen er de komende jaren belangrijke taken bij of de huidige taken worden uitgebreid. Het gaat o.a. om: zorg bieden aan langdurig zieken of ouderen; hulp bij het vinden van werk (of een uitkering verstrekken) en de jeugdzorg.

Voor u wellicht nog niet duidelijk, wat deze veranderingen in de praktijk gaan betekenen. Dit is de reden waarom de gemeente Medemblik informatieavonden verzorgt en ook de roadtoer langs alle kernen wordt/is georganiseerd. Een prima initiatief, want de PvdA vindt dat er een sterke overheid moet zijn die er juist voor ú is. Dienstverlening staat voorop, zeker als de komende jaren een groter beroep op u wordt gedaan in de zogenaamde participatiemaatschappij. Er wordt een nog groter beroep gedaan op vrijwilligers, mantelzorgers, familie en directe omgeving. Juist dan is het belangrijk dat u terug kunt vallen op een dienstbare overheid.

De PvdA Medemblik is vorig jaar het PvdA Ombudsteam Medemblik (POM) gestart. Mensen die u kunnen helpen in het vinden van de juiste weg in regelgeving, veranderingen, specifieke zorgvragen. Waar u tegen problemen aanloopt die u op eigen kracht niet kan oplossen, met vragen blijft zitten of tegen onbegrip aanloopt, is het de moeite waard om te kijken of het Ombudsteam Medemblik iets voor u kan doen: pommedemblik@gmail.com

Uw zorg is ook onze zorg!

Bert de Jong
fractievoorzitter PvdA

Bert de Jong

Bert de Jong

Ik ben Bert de Jong, 63 jaar en bijna 13 jaar woonachtig in de pittoreske binnenstad van Medemblik, getrouwd en vader van 3 kinderen en trotse opa van 7 kleinkinderen. Sinds 2011 ben ik fractievoorzitter van de PvdA en raadslid en neem daarnaast binnen de gemeente Medemblik deel aan het overleg in de commissie Samenleving.

Meer over Bert de Jong