Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst: ook in de politiek

Door Bert de Jong op 19 augustus 2016

Het afgelopen half jaar heb ik om gezondheidsredenen de gemeentelijke politiek helaas vanaf de kantlijn moeten volgen. Dit zal ook nog tot het nieuwe jaar het geval zijn en kunnen we binnen de fractie van de PvdA onze jeugdige talenten aan het echte raadswerk laten ruiken en proeven. Politiek is jaren lang het domein van “oudgedienden”, langzamerhand zien we gelukkig ook jongeren geïnteresseerd raken in het fascinerende politieke werk.

De PvdA heeft in Patricia de Haan en Tom Beuker twee jonge politici die in het commissiewerk al hun zegje kunnen doen en specialismen hebben ontwikkeld. Patricia mocht de afgelopen maanden tijdelijk mijn raadszetel overnemen en dat heeft ze met verve gedaan; zij is vooral top in het sociale domein. Voor de komende maanden mag Tom Beuker tijdelijk deze uitdaging aangaan en zal hij vooral ruimtelijke ordening voor zijn rekening nemen. Samen met Dirk Kuipers weer een sterk koppel. Voor beide jonge enthousiaste politici een goede leerschool en hopelijk een opstap naar meer. Het is voor politieke partijen belangrijk, dat de jeugd geïnteresseerd wordt en blijft in lokale politiek, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Voor mij een gedwongen periode van “bezinning” waarin ik niet zo veel nieuwe initiatieven of nieuw beleid de revue heb zien passeren en er veel over punten en komma’s lijkt te zijn gesproken. Wil lokale politiek ook voor jongeren interessant blijven, zullen minder woorden en meer daden het sleutelwoord moeten zijn.

Bert de Jong

Bert de Jong

Ik ben Bert de Jong, 63 jaar en bijna 13 jaar woonachtig in de pittoreske binnenstad van Medemblik, getrouwd en vader van 3 kinderen en trotse opa van 7 kleinkinderen. Sinds 2011 ben ik fractievoorzitter van de PvdA en raadslid en neem daarnaast binnen de gemeente Medemblik deel aan het overleg in de commissie Samenleving.

Meer over Bert de Jong