Zorgboerderij De Tulp in Andijk mag uitbreiden met nachtopvang

Door Dirk Kuipers op 18 december 2017

De Tulp mag uitbreiden met een nachtopvang voor dementerenden. Een PvdA- amendement , mede ingediend door GL, VVD,CU en PW2010 droeg het college om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarbij wordt de agrarische bestemming veranderd in ‘ maatschappelijk- zorgboerderij’. Het kostte enige overredingskracht om de coalitiepartijen en PWF mee te krijgen, maar na een schorsing en aanpassing van het amendement, werd het amendement unaniem aangenomen. In mei komt het college met een bestemmingsplanwijziging.

De familie Kamper wil nachtopvang bieden om partners of familie van dementerenden ook ’s nachts te ontlasten. Aangezien de dementiemonitor aangeeft dat er in de komende jaren een verdrievoudiging van het aantal dementerenden in Medemblik zal zijn, is dit een uitbreiding die erg gewenst is. De PvdA- fractie wenst de fam. Kamper veel succes met de verdere stappen die moeten leiden tot de zo gewenste nachtopvang.

Dirk Kuipers

Dirk Kuipers

Mijn naam is Dirk Kuipers, 61 lentes jong en woonachtig in Medemblik Naast mijn werk als raadslid voor de PvdA ben ik  leraar Nederlands op het Oscar Romero in Hoorn. In 2002 ben ik begonnen als raadslid , waarna ik in de periode van 2010- 2014 de functie van wethouder heb mogen bekleden. Landelijk is

Meer over Dirk Kuipers