Een verrassing uit Den Haag

Door Tom Beuker op 18 oktober 2019
Een aantal weken geleden vernam ik het gerucht dat er een nieuwe bibliotheek in Wognum zou komen…. Toch een beetje vreemd, gezien Wognum sinds enige jaren geen bibliotheek meer heeft en er geen raadsvoorstel voorbij is gekomen. Daarnaast is algemeen bekend dat er fors bezuinigd is op de bibliotheken, dus waar halen ze dat geld vandaan?
Met enige verbazing las ik vervolgens in de Walhalla (dorpskrant Wognum) dat op maandag 7 oktober de officiële opening zou zijn en ook de minister op bezoek zou komen. Zou het toch iets met Den Haag te maken hebben??
Nieuwsgierig zoals ik ben, heb ik op het punt gestaan om maandagochtend even te gaan kijken, helaas kon ik mijn werkafspraken niet verschuiven dus helaas. Achteraf zonde want niet snel daarna kreeg ik van collega raadslid Els van de Bosch een foto van Lodewijk Asscher in Wognum. Hoe kan dat nou weer?! 
 
Achteraf bleek dat via een motie van Asscher uit 2017 geld beschikbaar is gesteld om bibliotheken in de kleinere kernen overeind te houden of nieuw leven in te blazen. Een prachtig initiatief wat natuurlijk volledig aansluit bij onze partij! Vanwege het beperkte budget (3 miljoen) konden gemeenten zich hiervoor inschrijven en was de gemeente Medemblik een van de gelukkige. Enige jammere vond ik dat hier bewust door het ministerie zo geheimzinnig over is gedaan, maar daar zal ongetwijfeld een reden voor zijn geweest. 
 
Daarom ben ik vandaag maar een kijkje gaan nemen in de nieuwe bieb en ben positief verrast! Voor ieder wat wils met alle faciliteiten in een compacte ruimte. Wognum is een voorziening rijker, dankzij de PvdA! 
Ik ben benieuwd naar de volgende verrassing uit Den Haag.
Tom Beuker
PvdA Medemblik 
Tom Beuker

Tom Beuker

Ik ben Tom Beuker (oktober 1990) en sinds juli 2016 woonachtig in het mooie Wognum. Daarvoor heb ik bijna twintig jaar met veel plezier in het net zo mooie Benningbroek gewoond. Inmiddels werk ik ruim vier jaar bij uitzendorganisatie Randstad in verschillende functies. Sinds maart 2014 ben ik actief voor de PvdA Medemblik als commissielid

Meer over Tom Beuker