(Verborgen) armoede en eenzaamheid

Door Bert de Jong op 24 december 2019

(Verborgen) armoede en eenzaamheid

Zo in deze tijd van het jaar staan we altijd extra stil bij hen die het moeilijk hebben, in armoede leven of eenzaam zijn. Voor de PvdA uiteraard een belangrijk aandachtspunt, waar we ons ook voortdurend voor in zullen blijven zetten.Het mag dan duidelijk zijn, dat ik erg blij ben met de komst en het initiatief van “de Huiskamer” in de stad Medemblik.

De Huiskamer in Medemblik biedt mensen vanaf 50 jaar met eenzaamheidsklachten en/of een beginstadium van dementie een plek om samen te zijn. Een huiskamer om gezellig en nuttig bezig te zijn en te genieten van de mooie dingen in het leven.

Vijf dagen per week bieden ze hun bezoekers interactieve, laagdrempelige activiteiten en gezelligheid, begeleid door professionele verzorgend en en toegewijde vrijwiligers. Samen eten koken, producten maken voor in de eigen winkel aan het Bagijnhof 13, klanten in de winkel bedienen of gasten voorzien van koffie en thee. Voor iedereen is er wat te doen en persoonlijke aandacht staat centraal.

Met Marjan Bielsma als professional aan het het roer, heeft Medemblik er een belangrijke laagdrempelige (zorg)voorziening bij gekregen. Je kunt zo binnenlopen of bellen voor een afspraak en zelfs kan, indien nodig, vervoer worden geregeld. De Huiskamer wordt veelal betaald vanuit het WMO, het PGB of de WLZ. Kortom mogelijkheden genoeg om even uit de eenzaamheid en weer onder de mensen te komen.

Ik wens iedereen langs deze weg prettige kerstdagen en een voorspoedig, gezond en vooral minder eenzaam 2020.

Bert de Jong

Fractievoorzitter PvdA Medemblik

Bert de Jong

Bert de Jong

Ik ben Bert de Jong, 63 jaar en bijna 13 jaar woonachtig in de pittoreske binnenstad van Medemblik, getrouwd en vader van 3 kinderen en trotse opa van 7 kleinkinderen. Sinds 2011 ben ik fractievoorzitter van de PvdA en raadslid en neem daarnaast binnen de gemeente Medemblik deel aan het overleg in de commissie Samenleving.

Meer over Bert de Jong