Op bezoek in de Tweede Kamer!

Door Ruby Blauw op 24 maart 2019

Afgelopen week zijn Ruby Blauw en Willem Andrea op bezoek geweest bij John Kerstens (Tweede Kamerlid PvdA). Zij zijn door John uitgenodigd om het te hebben over de zorg. Willem Andrea is zelf 40 jaar verpleger en leidinggevende geweest en maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen. Het gebrek aan handen is niet alleen te wijten aan geld. Er zijn allerlei werkzaamheden bijgekomen die de werkdruk doen stijgen, er is veel technische innovatie en daarbij kan het zo zijn dat er geen goede balans meer is tussen de werkvloer en het management. Mensen krijgen last van hun werk. Willem heeft zelf ervaring in het oplossen van deze problematiek op de werkvloer, zonder het direct over geld te hebben. Er is naast een geldinjectie, ook sociale innovatie nodig!

We hebben met John afgesproken dat we mogen brainstormen in de werkgroep zorg en mogen meedenken met moties en amendementen. We gingen met een goed gevoel naar huis!

Ruby Blauw

Ruby Blauw

Ik ben Ruby Blauw (24) en woonachtig in Wognum. In 2016 ben ik afgestudeerd als beleidssocioloog en momenteel werkzaam op de afdeling ‘Samenleving’ bij de Gemeente Schagen. Binnen deze afdeling houd ik mij bezig met een effectieve manier van werklast verdeling voor de wijkteam-consulenten. In september 2016 heb ik mij als actief lid aangesloten bij de PvdA Medemblik.  Vanaf

Meer over Ruby Blauw